VABILO NA MAJSKI POHOD

Drage članice, dragi člani,

V soboto, 29.5.2021 bomo izvedli prvi letošnji društveni  pohod Gornja Težka voda – Podgrad – Mehovo – Gornja Težka voda.

Da bi si udeleženci lahko izbrali svojim telesnim zmogljivostim primerno traso, se bomo tudi tokrat delili v dve skupini:

1. Skupina
  • Zbor udeležencev je ob 9.00 na parkirišču gostišča PREPIH na Gornji Težki vodi.
  • Potek trase:   Od izhodišča se bomo napotili po gozdni poti proti Koroški vasi, kjer bomo prečili cesto Novo mesto – Metlika, nato pa nadaljevali, prav tako po gozdni poti do Podgrada. Povzpeli se bomo do razvalin gradu Mehovo, potem pa nadaljevali do Vinje vasi, kjer bomo zavili levo ter se po vzhodni strani Mehovskega hriba vrnili do Koroške vasi in naprej do Gornje Težke vode, kjer bomo v gostišču Prepih pohod tudi zaključili.
  • Celotna trasa je dolga 8,5 km  in srednje  Tempo  bomo, kot po navadi, prilagodili našim zmožnostim, priporočljiva je ustrezna pohodniška oprema, palice, plastenka vode….

1. Skupina
  • Zbor udeležencev je ob 10.00 na parkirišču gostišča PREPIH na Gornji Težki vodi.
  • Potek trase: Od izhodišča se bomo napotili po gozdni poti proti Koroški vasi. Tu se bomo napotili levo do stare Gorjanske ceste po kateri se bomo preko košenic in gozdov vrnili na izhodišče pohoda, kjer bomo v gostišču Prepih pohod tudi zaključili.
  • Celotna trasa je dolga 4,0 km  in je nezahtevna. Tempo  bomo, kot po navadi, prilagodili našim zmožnostim, priporočljiva je ustrezna pohodniška oprema, palice, plastenka vode….

Za vse udeležence bo po zaključku pohoda v Gostišču Prepih poskrbljeno za topli obrok (cena 6,00 €).

Predviden zaključek ob  13.00.

V primeru zelo slabega vremena pohod odpade.

PRIJAVE do vključno četrtka, 27.5.2021  –      po elektronski pošti na joze.peterlin@siol.net

• ali na mobilni telefon   041 635 285   – Jože.

Na pohodu bo potrebno upoštevati vsa navodila, ki jih glede Covid-19 predpisujeta Nacionalni inštitut za javno zdravje in Vlada Republike Slovenije: maske, potrdilo cepljenju ali o prebolelosti ali negativni hitri test. Udeleženci se  s prijavo na pohod zavezujejo spoštovati vsa navodila NIJZ.

Prijazno vabljeni!