Izlet v Metliko in pohod po Urbanovi poti

Za tokratni januarski izlet s pohodom smo si izbrali Metliko in njihovo priljubljeno pohodniško Urbanovo pot. K izboru je seveda pripomoglo tudi dejstvo, da je v jeseni 2017 v Metliki uspešno začela s svojim delo naša vadbena skupina Metlika, ki jo vodi Daša Orlič in je to bila prilika za naše prvo druženje.

Bela krajina nas je pričakala v prijaznem zimskem jutru in ko smo se ob 9.00 zbrali pred Belokranjskim muzejem, je sonce že obetavno naznanjalo, da bo dan res pravi za pohod.

Še prej pa smo se v spremstvu simpatične vodičke sprehodili skozi lepo urejene in zanimive muzejske zbirke. Spoznali smo bogato in pestro zgodovino Bele krajine in Metlike prepričljivo dokumentirano s številnimi eksponati, ki jih hrani muzej.

Mesto je bilo hitro za nami in že smo smelo koračili po blago vzpenjajoči se poti proti današnjemu cilju, cerkvici sv. Urbana v slikoviti vasici Grabrovec.

Sonce je ustvarilo že kar pomladanske temperature in kak kos garderobe je bilo potrebno tudi že sleči…

Še malo uživamo v sončnem dnevu in lepem razgledu, predsednica društva Martina Picelj pa, kot vidimo z predsednikom strokovnega sveta mag. Krajačičem že kuje nove načrte za naprej.

Počasi se med vinogradi spustimo proti Metliki in pohod zaključimo z malico in družabnim srečanjem v Hotelu Bela krajina.