Decembrski izlet “Ljubljana v Adventu”, sobota, 16.12.2017

V soboto, 16.12.2017,  bomo skladno  s Koledarjem operativnih aktivnosti za mesec december 2017 izvedli  društveni izlet, tokrat prav posebne vrste. Naš cilj bo naša prestolnica Ljubljana, ki si jo bomo ogledali v enem najbolj čarobnih obdobij leta, v obdobju pred božično novoletnimi prazniki. Da bi ta praznični utrip doživeli v vsej polnosti, smo tudi čas izleta načrtovali tako, da ujamemo trenutke sončnega zahoda in trenutke po njem, ko zažarijo bogato okrašene ulice in se nanje začno zgrinjati tako domačini, kot slovenski in tuji turisti. Skratka, naš cilj je:

»LJUBLJANA V ADVENTU«

• Odhod avtobusa iz Metlike (avtobusna postaja) je ob 14.00
  • V Novem mestu (avtobusna postaja) se približno ob 14.30 pridružimo še člani s tostran Gorjancev
  • V Ljubljani bomo približno ob 15.30.

Potem, ko bomo izstopili pri tržnici, se bomo vključili v praznično vzdušje. Mimo stolnice se bomo napotili skozi staro Ljubljano in si ogledali marsikaj zanimivega, nabavili kakšno darilce, popili kakšen topel napitek ipd. Preko Šuštarskega mostu bomo nadaljevali proti Kongresnemu trgu, pa po Slovenski cesti do glavne pošte ter desno po Čopovi do Tromostovja – tudi na tem delu se bo dogajalo mnogo zanimivega. Kmalu po 19.00 se bomo odpravili preko tržnice in mimo Lutkovnega gledališča do Streliške ulice, kjer nas bo čakal avtobus za domov.

• Odhod domov najkasneje ob 20.00, prihod v Novo mesto 21.00 in Metliko 21.45.

Glede na praznično urejenost Ljubljane ( lučke, stojnice itd…) ocenjujem, da bo izlet zanimiv za staro in mlado zato priporočamo, da se prijavijo tudi družinski člani (tudi vnuki) in prijatelji – skratka priložnost, ki je ne gre zamuditi.

Cena avtobusa je samo 10,00 EUR po osebi in se plača na avtobusu.

Prijava na joze.peterlin@siol.net ali na telefon 041 635 285 Jože do srede 13.12.2017.