Pohod okrog Novega mesta, sobota, 29.9.2018

Drage članice, dragi člani,

V soboto 29.9.2018 bomo izvedli društveni pohod

OKROG NOVEGA MESTA

• Zbor udeležencev za obe pohodni skupini je ob 9.00 na parkirišču gostišča Na Loki v Novem mestu
  • Trasa pohoda 1. skupine je dolga slabih 8 km in ni zahtevna. Poteka od gostišča Na Loki po sprehajalni poti ob reki Krki proti Bršljinu. Za Novoteksom zavijemo desno, prečimo železniško progo ter se po Kettejevem drevoredu povzpnemo na Marof. Od tu nadaljujemo na Mestne njive, od koder se spustimo do Seidlove ceste. Po pešpoti med naseljem in reko Krko nadaljujemo do mostu v Ločni. Prečimo reko Krko ter se skozi Ragovo napotimo po pešpoti v Ragov log ter preko lesene brvi proti mestnemu jedru. Po ogledu mestnega jedra se za Kapitljem ob Šancah spustimo na izhodišče pohoda.
  • Trasa lažjega pohoda (skupina 2) je dolga 4 km in ni zahtevna. Od gostišča Na Loki se po sprehajalni brvi napotimo preko reke Krke, zavijemo levo ter se po desni brežini napotimo proti Kandiji ter nadaljujemo v Ragov log. Pri leseni brvi, ki vodi iz mesta v Ragov log zavijemo levo, prečimo Krko in na levem bregu zavijemo levo, mimo sodišča v staro mestno jedro . Po ogledu mestnega jedra se za Kapitljem ob Šancah spustimo na izhodišče pohoda.
  • Tempo pohoda bomo na obeh trasah prilagodili našim zmožnostim, priporočljiva je ustrezna pohodniška oprema in palice.
  • Po zaključku pohoda bo za vse udeležence organizirana skupna malica.
  • Pohod bomo zaključili predvidoma do 13.00.

V primeru slabega vremena bomo določili nov termin.

Več informacij o Novem mestu na: