Septembrski pohod Gornja Težka voda – Podgrad – Mehovo, sobota, 26.9.2020

Drage članice, dragi člani,

V soboto, 26.9.2020 bomo izvedli septembrski pohod Gornja Težka voda – Podgrad – Mehovo – Gornja Težka voda

Da bi si udeleženci lahko izbrali svojim telesnim zmogljivostim primerno traso, se bomo tudi tokrat delili v dve skupini:

1.skupina

  • Zbor udeležencev je ob 9.00 na parkirišču gostišča PREPIH na Gornji Težki vodi.
  • Potek trase:   Od izhodišča se bomo napotili po gozdni poti proti Koroški vasi, kjer bomo prečili cesto Novo mesto – Metlika, nato pa nadaljevali, prav tako po gozdni poti do Podgrada. Povzpeli se bomo do razvalin gradu Mehovo, potem pa nadaljevali do Vinje vasi, kjer bomo zavili levo ter se po vzhodni strani Mehovskega hriba vrnili do Koroške vasi in naprej do Gornje Težke vode, kjer bomo v gostišču Prepih pohod tudi zaključili.
  • Celotna trasa je dolga 8,5 km in srednje zahtevna. Tempo bomo, kot po navadi, prilagodili našim zmožnostim, priporočljiva je ustrezna pohodniška oprema, palice, plastenka vode…

2. Skupina

  • Zbor udeležencev je ob 10.00 na parkirišču gostišča PREPIH na Gornji Težki vodi.
  • Potek trase: Od izhodišča se bomo napotili po gozdni poti proti Koroški vasi do vasi. Tu se bomo napotili levo do stare Gorjanske ceste po kateri se bomo preko košenic in gozdov vrnili na izhodišče pohoda, kjer bomo v gostišču Prepih pohod tudi zaključili.
  • Celotna trasa je dolga 4,0 km in je nezahtevna0. Tempo bomo, kot po navadi, prilagodili našim zmožnostim, priporočljiva je ustrezna pohodniška oprema, palice, plastenka vode….

Za vse udeležence bo po zaključku pohoda v Gostišču Prepih poskrbljeno za topli obrok (cena 6,00 EUR).

Predviden zaključek ob 13.00.  V primeru zelo slabega vremena bomo določili nov termin.

PRIJAVE do vključno četrtka, 24.9.2020 –    po elektronski pošti na joze.peterlin@siol.net ali na mobilni telefon 041 635 285  – Jože.

Prijazno vabljeni!