VABILO  NA   POHOD IN KOSTANJEV PIKNIK

Drage članice, dragi člani,

v soboto, 22.10.2022 bomo izvedli  naš oktobrski  pohod in kostanjev piknik  NA  VAHTI

Zbor pohodnikov je ob 9.00 pri Lovsko gozdarskem domu na Vahti   https://vahta.si/index.php/sl/ tik ob cesti Novo mesto Metlika (obnovljeni Cestarski dom).

Tudi tokrat smo pripravili dve trasi pohoda, primerni  telesnim zmogljivostim pohodnikov, ki se bomo delili v dve skupini:

  1. Skupina: Gozdni pohod na Vahto
  • Od zbirališča se bomo po gozdnih poteh podali po slikovitem  jesensko obarvanem gozdu proti jugovzhodu ter se povzpeli do prelaza Vahta  (616 m n.m.) Od tu se bomo po trasi stare Gorjanske ceste napotili nazaj na izhodišče pohoda.
  • Celotna trasa je dolga cca 6 km, poteka v celoti po gozdnih poteh  in ni  Tempo  bomo, kot po navadi, prilagodili našim zmožnostim. Priporočljiva je za gozdno pot primerna obutev ter pohodniška oprema, palice, plastenka vode….

2.Skupina Sprehod po Gorjanskem gozdu

  • Od zbirališča se bomo po krožni gozdni poti podali po slikovitem  jesensko obarvanem gozdu proti vzhodu.  Spotoma bomo malo pogledali za jurčki in kostanjem.
  • Po vrnitvi bomo pripravili kostanj za peko.
  • Celotna trasa je dolga cca 3 km  in je nezahtevna. Tempo  bomo, kot po navadi, prilagodili našim zmožnostim. Priporočljiva je pohodniška oprema, palice, plastenka vode….

Skupno kosilo po zaključku pohoda je v Lovsko gozdarskem domu na Vahti   – cena 12,00 EUR na osebo + pijača.

Po kosilu si bomo spekli še kostanj in se z njim posladkali.

Predviden zaključek do  14.00.

V primeru slabega vremena bomo določili nov termin.

PRIJAVE do vključno srede, 19.10.2022   –        po elektronski pošti na joze.peterlin@siol.net ali na

  • mobilni telefon 041 635 285   – Jože.

 

Prijazno vabljeni!                                                                     Martika Picelj , predsednica DKB DBK