Vabilo na “Sprehod okoli Metlike”

V  soboto, 22.4.2023 bomo izvedli  pohod po Metliki in njeni slikoviti okolici, vabljeni torej na:

» SPREHO OKOLI METLIKE «

Zbor pohodnikov je v Metliki  ob 9.00,  na Mestnem trgu 24, kjer je tudi Štart in cilj obeh pohodov. Udeleženci si bomo izbrali svojim telesnim zmogljivostim ustrezno traso in se tudi tokrat delili v dve skupini

  1. Skupina
  • Od zbirališča se bomo napotili na ogled Hiše dobrot Bele krajine, se povzpeli na hrib Veselica ( 233 m nadmorske višine) kjer bomo imeli krasen razgled na mesto in okolico, nadaljevali bomo do izvira Obrh pod metliškim gradom, ter se ob strugi potoka sprehodili mimo Knafeljčevega mlina.   Pot nas bo peljala tudi mimo tovarne Komet do Vinske kleti Metlika.
  • Celotna trasa je dolga cca 5 km. Tempo  bomo, kot po navadi, prilagodili našim zmožnostim, priporočljiva je lahka pohodniška oprema, prilagojena vremenski napovedi, palice, plastenka vode. Zaradi ogleda vinske kleti je priporočljivo imeti v nahrbtniku toplo oblačilo.

2. Skupina

  • Od zbirališča se bomo se bomo sprehodili po starem mestnem delu Metlike z obiskom Hiše dobrot Bele krajine, Kambičeve galerije ter pot nadaljevali do Vinske kleti Metlika.
  • Celotna trasa je dolga  slabe 4 km in nezahtevna. Tempo  bomo, kot po navadi, prilagodili našim zmožnostim, priporočljiva je lahka pohodniška oprema, prilagojena vremenski napovedi, palice, plastenka vode. Zaradi ogleda vinske kleti je priporočljivo imeti topla oblačila v nahrbtniku.

Ob 11.30 uri imamo dogovorjen ogled Vinske kleti Metlika z degustacijo vin ter ob 13.00 nas pogostijo še z enoločnico (možnost tudi vegetarijanska enoločnica) . Cena ogleda z degustacijo in pogostitvijo je 17,00 EUR na osebo, ogled in enoločnica 10,00 EUR na osebo.

PRIJAVE do vključno četrtka, 20.4.2023   –        po elektronski pošti na martinka.picelj@gmail.com ali na

  • mobilni telefon 031 777 970   – Martinka.

Prijazno vabljeni!                                                      Predsednica DKB DBK                                              Martinka Picelj l.r.