Gorenjski in dolenjski koronarni bolniki skupaj na predavanju

Dolenjski in gorenjski koronarni bolniki skupaj pozorno prisluhnili predavanju dr. Sabine Jakše Hren

Društvo koronarnih bolnikov Dolenjske in Bele krajine je včeraj v Termah Šmarješke Toplice organiziralo prvo letošnje predavanje. Mag. Sabina Jakše Hren, dr. med., kardiologinja iz Internega oddelka SB Novo mesto je pripravila uvodno predavanje na temo »Skrb za zdravje srca in žilja«, v katerem je bolnikom razložila nekatere osnove anatomije, fiziologije in patologije, ki so pomembne za to, da bolniki razumejo tako potek bolezni kot tudi ukrepe zdravljenja. Na izjemno razumljiv način jim je predstavila vzroke za nastanek bolezni ter tudi izhodišča za nekatere sodobne ukrepe na področju kardiologije in kardiokirurgije, npr. vstavljanje in delovanje t.i. žilnih opornic.

Na predavanje so povabili tudi člane Koronarnega društva Gorenjske, ki so v tem tednu v Šmarjeških Toplicah na programu obnovitvene rehabilitacije. Tudi člani tega, sicer enega najstarejši slovenskih koronarnih društev , ki ima bogato tradicijo vsakoletnih predavanj, so bili na pristopom in nazornostjo razlag dr. Hrenove navdušeni.

Dr. Sabina Jakše Hren je članica strokovnega sveta Društva koronarnih bolnikov Dolenjske in Bele krajine, nadaljevan ju njenega predavanja bodo lahko dolenjski koronarni bolniki prisluhnili že v začetku junija.