Novembrski pohod in dan odprtih vrat v Črnomlju, 26.novembra 2022

Drage članice, dragi člani,

v soboto, 26.11.2022 se bomo ponovno zbrali v Beli Krajini in sicer  na novembrskem pohodu

» ČRNOMELJ  2022 «

Zbor pohodnikov je med 8.30 in 9.00 na parkirišču ob Zdravstvenem domu Črnomelj. Pohod bo tudi osrednji dogodek Dneva odprtih vrat za srčne bolnike, ki ga ta dan organiziramo v sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja Črnomelj in katerega gostje se bodo udeležili tudi našega pohoda.

Da bi si udeleženci lahko izbrali svojim telesnim zmogljivostim primerno traso, se bomo tudi tokrat delili v dve skupini:

1.Skupina

Od zbirališča  se bomo podali mimo Lidla po ulici Pod smreko do Jurjevanjske drage, nato po ulici Na pristavah ter se povzpeli na Griček. Od tu se spustimo proti staremu mestnemu jedru, ki se ga ogledamo, nadaljujemo preko mostu in po Viniški cesti na obvoznico. Zavijemo desno ter v tretjem rondoju ponovno desno na izhodišče.

Celotna trasa je  dolga cca 7 km  in ni  zahtevna. Tempo  bomo, kot po navadi, prilagodili našim zmožnostim, priporočljiva je lahka pohodniška oprema, palice, plastenka vode….

2.Skupina

Lažji pohod (cca 4 km) ima poudarek na ogledu starega mestnega jedra Črnomlja, do katerega se napotimo po najkrajši poti.  Ogled bo zelo zanimiv saj bo potekal z uradnim turističnim vodnikom. Po ogledu se vrnemo na izhodišče kjer počakamo prvo skupino.

Tempo  bomo, kot po navadi, prilagodili našim zmožnostim, priporočljiva je lahka pohodniška oprema, palice, plastenka vode….

Skupno kosilo po zaključku pohoda v Gostilni  MÜLLER ( cena 13,00 EUR na osebo)

Predviden zaključek ob  13.30. V primeru slabega vremena bomo določili nov termin.

Pred pohodom bomo v sklopu prireditve  DAN ODPRTIH VRAT ZA SRČNE BOLNIKE izvedli meritve pritiska, utripa in nasičenosti krvi z kisikom, nagovorila pa nas bosta vodja Centra za krepitev zdravja Tatjana Gregorič, dipl. m. s.  in mag. Boris Krajačič, dr. med, predsednik strokovnega sveta našega društva.

PRIJAVE do vključno četrtka, 24.11.2022   –       po elektronski pošti na joze.peterlin@siol.net ali na mobilni telefon 041 635 285   – Jože.

Prijazno vabljeni!

Martika Picelj l.r., Predsednica DKB DBK