Pohod in kostanjev piknik v Beli krajini je vse navdušil !

»Bazni tabor« našega tokratnega pohodniško družabnega srečanja smo si uredili v čudovitem okolju zelo gostoljubne turistične kmetije Jakljevičevih v Grabrovcu pri Metliki, kjer smo nekaj minut po deveti uri že bili zbrani vsi tokratni udeleženci.

Traso pohoda , ki je zajemal tudi nabiranje kostanja nam je tokrat pripravil naš član iz Metlike g. Tihomir Skoliber, ki kot navdušen gorski kolesar to področje zelo dobro pozna. Po kratki predstavitvi smo vzeli pot pod noge in med vinogradi in ličnimi zidanicami sledili našemu vodniku Tihomirju.

Med potjo do »kostanjevih terenov« smo nekajkrat malo postali….da zajamemo sapo, pa tudi, da se naužijemo čudovite narave in lepega pogleda, ki se nam je odpiral proti Metliki in naprej ,vse tja do Kleka.

Sledilo je nabiranje kostanja, ki ga je bilo v izobilju, kljub dejstvu, da se je sezona že prevesila v drugo polovico. V naše delo smo bili tako zaverovani, da niti nismo opazili, da smo nekajkrat prestopili državno mejo in nehote pobrali tudi nekaj hrvaškega kostanja.

Zadovoljni smo se vrnili v našo bazo, Turistično kmetijo Jakljevič, kjer so nam postregli z okusno malico .

Zadovoljni smo se vrnili v našo bazo, Turistično kmetijo Jakljevič, kjer so nam postregli z okusno malico .

Za okusno sladico so poskrbeli naši prostovoljci in nam spekli nabrani kostanj.

Kljub obilni malici je šel pečen kostanj vsem dobro v slast.

Ob zaključku tokratnega druženja je naša predsednica ga. Martinka Picelj izročila članom metliške vadbene skupine novo nabavljeni  mTABLET z 12 kanalnim EKG in modulom za meritve krvnega tlaka in srčnega utripa l. To je že druga tovrstna naprava, ki smo jo nabavili v društvu. Prvo, lansko leto nabavljeno, že uporabljajo za spremljanje vadečih članov vadbeni skupini v Šmarjeških Toplicah in v Novem mestu.

Mtablico ima odslej tudi vadbena skupina v Metliki.