POHOD PO ARHEOLOŠKI POTI VINJI VRH S KOSTANJEVIM PIKNIKOM.

Drage članice, dragi člani,

v soboto, 28. 10. 2023, vas vabimo na naše oktobrsko druženje, in sicer na POHOD PO ARHEOLOŠKI POTI VINJI VRH S KOSTANJEVIM PIKNIKOM.

Zbor pohodnikov bo ob 9:00 na makadamskem parkirišču ob potoku pod Zdraviliščem Šmarješke Toplice. Od tu se bomo skupaj odpeljali do Zidanice PIRKOVIČ v vinski gorici Mlada vina na Vinjem vrhu, kjer je tudi start in cilj obeh pohodov.

Da bi si udeleženci lahko izbrali svojim telesnim zmogljivostim primerno traso, se bomo tudi tokrat delili v dve skupini:

  1. skupina – daljši pohod:
  • Od Pirkovičeve zidanice se po cesti spustimo do spodnje vstopne točke do gomilnega grobišča Mlada vina, katerega prehodimo med gomilami ter ga v zgornjem delu zapustimo po cesti proti Orešju. Ob markaciji za Veliki Vinji vrh se po gozdni poti napotimo proti cerkvi sv. Jožefa. Po ogledu cerkve se po čudoviti panoramski poti sprehodom po grebenu Vinjega vrha do cerkve sv. Janeza na Malem Vinjem vrhu. Na povratku se pri informativni tabli Gradišča Veliki Vinji vrh napotimo levo in ob južnem delu gradišča vrnemo do cerkve sv. Jožefa ter naprej do Pirkovičeve zidanice.
  • Celotna trasa je dolga slabih 7 km, razgibana in srednje zahtevna. Tempo bomo kot po navadi prilagodili zmožnostim; priporočljive so lahka pohodniška oprema, prilagojena vremenski napovedi, palice, plastenka vode …

 

  1. skupina – krajši pohod:
  • Uporabili bomo skrajšano traso daljšega pohoda s tem, da se pri informativni tabli Gradišča Veliki Vinji vrh napotimo levo in se ob južnem delu gradišča vrnemo do cerkve sv. Jožefa, potem pa se po dostopni poti vrnemo do Pirkovičeve zidanice.
  • Celotna trasa je dolga slabe 4 km, razgibana in srednje zahtevna. Tempo bomo prav tako prilagodili našim zmožnostim; priporočljive so lahka pohodniška oprema, prilagojena vremenski napovedi, palice, plastenka vode …

Po povratku sledita pohodniška malica v Pirkovičevi zidanici (7,00 EUR na osebo) in kostanjev piknik. Predviden je zaključek ob 13:00. V primeru zelo slabega vremena bomo določili nov termin.

OBVEZNA je PRIJAVA do četrtka, 26. 10. 2023, do 18:00. 

Prijave zbira Martinka Picelj na e-pošto koronarnodrustvonm@gmail.com ali na tel. št. 041-630-921.

Prijazno vabljeni!

Martinka Picelj, l. r.,  predsednica DKB DBK