» POHOD PO PODGURJU 2023 «

Zima se je počasi začela poslavljati in nastopa čas za začetek  naših skupnih aktivnosti na prostem.

V  soboto, 25.2.2023 bomo izvedli  prvi letošnji  pohod po slikoviti pokrajini pod Gorjanci, vabljeni torej na:

» POHOD PO PODGURJU  2023 «

Zbor pohodnikov je v STOPIČAH  ob 9.00 na parkirišču pri Osnovni šoli Stopiče, kjer je tudi start in cilj obeh pohodov.

Da bi si udeleženci lahko izbrali svojim telesnim zmogljivostim primerno traso, se bomo tudi tokrat delili v dve skupini:

1. Skupina

  • Od zbirališča se bomo podali po cesti do Velikega Orehka, kjer bomo zavili levo do Hriba pri Orehku, od tu pa ponovno  levo proti Šentjoštu. Za vasjo se bomo držali ceste, ki vodi levo, ob vznožju Verduna nazaj do Stopič, tu  bomo  pohod zaključili.
  • Celotna trasa je dolga slabih 7,0 km, razgibana vendar ne  Tempo  bomo, kot po navadi, prilagodili našim zmožnostim, priporočljiva je lahka pohodniška oprema, prilagojena vremenski napovedi, palice, plastenka vode….

 

2. Skupina

  • Od izhodišča se bomo napotili SV v smeri Verduna, na začetku naselja zavijemo desno proti Velikemu Orehku vendar še pred koncem naselja smer spremenimo, še enkrat zavijemo desno do ceste Stopiče Veliki Orehek, ki jo prečimo ter po vzhodnem grebenu Plemberka nadaljujemo po poljski poti do naselja Plemberk, kjer zavijemo desno ter se po cesti spustimo do izhodišča.
  • Celotna trasa je dolga 3,6 km, razgibana vendar ne  Tempo  bomo, kot po navadi, prilagodili našim zmožnostim, priporočljiva je lahka pohodniška oprema, prilagojena vremenski napovedi, palice, plastenka vode….

Po povratku vseh pohodnikov se v koloni premaknemo do Gostišča Prepih, na skupno malico (cena 8,00 EUR na osebo).

Predviden zaključek ob  13.00.

V primeru napovedi zelo slabega vremena bomo določili nov termin.

PRIJAVE do vključno četrtka, 23.2.2023   –        po elektronski pošti na joze.peterlin@siol.net  ali na

  • mobilni telefon 041 635 285   – Jože.

Prijazno vabljeni!                                                      Predsednica DKB DBK                                              Martinka Picelj l.r.