Pohod Šmarješke Toplice – Klevevž

Potem, ko smo se prejšnji mesec potepali po Primorski, smo tokrat spet na domačem terenu. Pred nami je sobota, 25.3.2017 in naš pohod Šmarješke Toplice – Klevevž.

Že pred 9.00 smo se zbrali na izhodišču, pri vodnjaku v zdraviliškem parku Šmarjeških Toplic. Vreme je bilo kot naročeno, dobre volje v izobilju, zato nismo prav nič oklevali in točno ob 9.00 krenili na pot.

Pot nas je vodila preko Brezovice mimo Kamen vrha ter skozi pomladansko prebujajoči gozd do Gorenje vasi.

Gorenjo vas smo prečili po njenem zgornjem delu  ter nadaljevali pohod  proti Radovlji.

Na razpotju za vasjo Radovlja, na  poti proti do Griču pri Klevevžu naredimo eno »gasilsko« .

 

Še en krajši sprehod skozi gozd in že smo v Griču pri Klevevžu in do našega cilja ni več daleč.

 

Čaka nas še strmi spust v »kanjon« reke Radulje in že smo pri bazenu Klevevških Toplic.

Večina pohodnikov je priznala, da je na tej lokaciji prvič v življenj, spet drugim pa je lokacija poznana še iz otroštva in je povezana s številnimi počitniškimi otroškimi radostmi.

Naš prvi predsednik Bojan, ne prepušča stvari naključjem in je seveda takoj preveril ali je voda zares topla – in je ugotovi, da je.

Preden smo se napotili  do ruševin gradu Klevevž , ki so na strmem pobočju nad reko Raduljo in Toplicami smo si privoščili malo počitka, razvezali so se tudi nahrbtniki. Malica nam je kar pošteno teknila.

Po ogledu grajskih ruševin  smo se vkrcali na Šmarješki  turistični vlakec in odbrzeli nazaj do Šmarjeških Toplic ter tako zaključili naše tokratno prijetno druženje.