» POHOD SPEČA LEPOTICA  MIRNA «, 25.3.2023

Drage članice, dragi člani,

Ob zaključku februarskega pohoda smo najavili, da se v mesecu marcu dobimo nekje na Trebanjskem koncu. S pomočjo naših članov iz tega dela je bila izbrana lokacija Mirna. Ob ogledu poteka trase smo se prepričali, da smo izbrali dobro, skoraj zagotovo bo pohod všeč tudi vam.

V  soboto, 25.3.2023 bomo izvedli  pohod po Mirni in njeni slikoviti okolici, vabljeni torej na:

» POHOD SPEČA LEPOTICA  MIRNA «

Zbor pohodnikov je na Mirni  ob 9.00,  na parkirišču pri Osnovni šoli Mirna, kjer je tudi start in cilj obeh pohodov. Udeleženci si bomo izbrali svojim telesnim zmogljivostim ustrezno traso in se tudi tokrat delili v dve skupini:

Prva skupina:

  • Od zbirališča se bomo napotili proti centru, preko kamnitega mostu do trga pred farno cerkvijo. Nadaljevali bomo ob reki Mirni do ribnika nato pa levo ob potoku Vejar mimo obeležja v spomin Alojzija Grozdeta in naprej navzgor  proti Gorenji vasi. Pred vasjo zavijemo levo in se spustimo nazaj do potoka Vejar,  nadaljujemo do gradu nato pa se po Cesti na Fužine vrnemo do parkirišča pri OŠ Mirna.
  • Celotna trasa je dolga slabih 7,5km, pretežno ravninska in nezahtevna. Tempo  bomo, kot po navadi, prilagodili našim zmožnostim, priporočljiva je lahka pohodniška oprema, prilagojena vremenski napovedi, palice, plastenka vode….

Druga skupina:

  • Od zbirališča se bomo po Cesti na Fužine napotili na grad Mirna, se vrnili do ribnika, kjer bomo zavili desno in ob potoku Vejar nadaljevali do obeležja v spomin Alojzija Grozdeta. Ob potoku Vejar se nato vrnemo do ribnika ter desno nadaljujemo do trga pri farni cerkvi ter preko kamnitega mostu do parkirišča pri OŠ Mirna.
  • Celotna trasa je dolga  slabe 4 km in nezahtevna. Tempo  bomo, kot po navadi, prilagodili našim zmožnostim, priporočljiva je lahka pohodniška oprema, prilagojena vremenski napovedi, palice, plastenka vode….

Po povratku vseh pohodnikov se v koloni premaknemo do Gostilne na obali, na skupno malico (cena 6,50 EUR na osebo). Predviden zaključek ob  13.00. V primeru napovedi zelo slabega vremena bomo določili nov termin.

PRIJAVE do vključno četrtka, 23.3.2023   –        po elektronski pošti na joze.peterlin@siol.net  ali na

  • mobilni telefon 041 635 285   – Jože.

Prijazno vabljeni!                                                      Predsednica DKB DBK                                              Martinka Picelj l.r.