Prvi pomladanski pohod društva v živo – sobota 26.3.2022

Drage članice, dragi člani,

v soboto, 26.3.2022 se bomo po dolgi »Covid pavzi«  ponovno dobili skupaj in izvedli  prvi letošnji  pohod, tokrat v urbanem okolju:

» POHOD NOVO MESTO 2022 «

Zbor pohodnikov je ob 9.00 na parkirišču ob bivšem hotelu Kandija v Novem mestu.

Tisti, ki se bomo pripeljali z osebnimi vozili, bomo tu lahko tudi brezplačno parkirali.

Da bi si udeleženci lahko izbrali svojim telesnim zmogljivostim primerno traso, se bomo tudi tokrat delili v dve skupini:

  1. Skupina
  • Od zbirališča se bomo podali po Trdinovi, Smrečnikovi, Adamičevi in Skalickega ulici do Gradu Grm ter naprej mimo bivše grajske kapele po Gubčevi in Mušičevi ulici preko Kandijske ceste na Žibertov hrib. Preko Ragovske ulice se bomo priključili na pešpot v Ragov log, ki ga bomo zapustili preko Ragovskega mostu, se napotili na Kapitelj nato pa se preko Šanc spustili na Loko ter po Zupančičevem sprehajališču do Glavnega trga od koder se po kosilu vrnemo na izhodišče.
  • Celotna trasa je dolga 7,2 km  in ni  Tempo  bomo, kot po navadi, prilagodili našim zmožnostim, priporočljiva je lahka pohodniška oprema, palice, plastenka vode….

 

  1. Skupina
  • Od izhodišča se napotimo preko Kandijskega mustu ter še pred Glavnim trgom zavijemo levo na Zupančičevo sprehajališče do Loke. Od tu se vzpnemo na Kapitelj, preko Prešernovega trga do Ljubljanskih vrat nato pa po Rozmanovi, Dilančevi in Šolski poti do Frančiškanskega trga in naprej na Glavni trg ter po  malici na izhodišče.
  • Celotna trasa je dolga 3,5 km  in je nezahtevna. Tempo  bomo, kot po navadi, prilagodili našim zmožnostim, priporočljiva je lahka pohodniška oprema, palice, plastenka vode….

Skupno kosilo po zaključku pohoda v Gostišču na trgu  ( cena 9,00 EUR na osebo)

Predviden zaključek ob  13.00.

V primeru slabega vremena bomo določili nov termin.

PRIJAVE do vključno četrtka, 24.3.2022   –        po elektronski pošti na joze.peterlin@siol.net ali na

  • mobilni telefon 041 635 285   – Jože.

Prijazno vabljeni!                                                                     Martika Picelj l.r.

                                                                                                     Predsednica DKB DBK