Vabilo na test hoje v Črnomlju

Vabimo vas, da se nam pridružite na Testu hoje na 2km, 6-minutnem testu hoje in 2-minutnem testu stopanja na mestu, v sredo, 15.5.2024, od 15.00 do 18.00 ure na stadionu Loka Črnomelj, vhod iz zadnje strani pri upravni hiši nogometnega kluba Črnomelj. Cilj testa je izmeriti čas, ki ga posameznik potrebuje za prehojeno pot in na podlagi ostalih parametrov, kot so starost, spol, višina, teža ter srčni utrip in izračunati njegov fitnes indeks.

Namen testa hoje na 2km je oceniti splošno telesno in aerobno zmogljivost posameznika.

Za test hoje potrebujete udobno mehko obutev. Naloga posameznika je, da hodi s čim hitrejšim tempom, ki ga lahko vzdržuje skozi celotno pot. Rezultati dajo vpogled v raven telesne pripravljenosti posameznika. S primerjavo rezultatov s standardnimi vrednostmi je mogoče ugotoviti ali je posameznik podpovprečno, povprečno ali nadpovprečno telesno pripravljen.

Za osebe, ki so manj telesno zmogljive oz. se ne čutijo sposobne prehoditi 2km pot, bodisi zaradi bolezni ali druge oviranosti, bomo vzporedno izvajali 6-minutni test hoje ali 2-minutno testiranje-stopanje na mestu. Za vsa tri testiranja dobimo iste rezultate: indeks telesne zmogljivosti s priporočili gibalnih aktivnosti za naprej.

Cernter za krepitev zdravja, Zdravstveni dom Črnomelj