Vabilo na aprilski društveni pohod MIRNA PEČ – ZIJALO – MIRNA PEČ

V soboto, 21.4.2018, bomo izvedli aprilski društveni pohod MIRNA PEČ – ZIJALO – MIRNA PEČ

  • Zbor udeležencev je ob 9.00 na izhodišču pohoda pred farno cerkvijo v Mirni Peči.
  • Trasa je dolga slabih 8 km in ni zahtevna. Poteka od Mirne Peči zahodno do Temenice, ki jo prečimo in nadaljujemo po desnem bregu do Ivanje vasi ter naprej proti Biški vasi. Pred vasjo prestopimo na levi breg Temenice ter nadaljujemo po slikoviti dolinici do našega cilja. Zijalo je drugi izvir reke Temenice in je zaradi svojih hidroloških in geomorfoloških posebnosti zavarovan kot naravni spomenik. Po poti, po kateri smo prišli, se vrnemo do Biške vasi, tu se povzpnemo do ceste Trebnje – Mirna Peč ter po njej nadaljujemo na izhodišče pohoda. Po celotni trasi pohoda nas čaka kar nekaj zanimivosti.
  • Zbor za udeležence lažjega pohod je ob 10.00 pri mostu prek Temenice pod Biško vasjo. (Odcep iz ceste Mirna Peč Trebnje je tik pred vasjo levo).
  • Trasa lažjega pohoda je dolga 3,8 km in ni zahtevna. Od zbirališča pod Biško vasjo krenemo po levem bregu Temenice ter nadaljujemo po slikoviti dolinici do našega cilja. Zijalo je drugi izvir reke Temenice in je zaradi svojih hidroloških in geomorfoloških posebnosti zavarovan kot naravni spomenik. Po poti, po kateri smo prišli, se vrnemo do Biške vasi. Od tu se odpeljemo v Mirno Peč, kjer počakamo, da se vrne tudi prva skupina.
  • Tempo pohoda bomo na obeh trasah prilagodili našim zmožnostim, priporočljiva je ustrezna pohodniška oprema in palice.
  • Po zaključku pohoda bo v Mirni Peči na voljo topel obrok po zmerni ceni.
  • Pohod bomo zaključili predvidoma do 13.00.

V primeru slabega vremena bomo določili nov termin.

PRIJAVA do 19.4.2018 na joze.peterlin@siol.net Dodatne informacije na 041 635 285 Jože.

Več informacij na: http://www.turizem-mirnapec.com/wp/tponudba/zloenke/pot-temenica/

https://sl.wikipedia.org/wiki/Mirna_Pe%C4%8D

https://www.geocaching.com/geocache/GC48N9P_zijalo-naravni-spomenik-natural-monument?guid=d6459111-93a3-407a-9e95-22924175746b