VABILO NA JANUARSKI POHOD NA TRŠKO GORO

Drage članice, dragi člani,

V soboto, 25.1.2020, bomo izvedli prvi letošnji pohod in sicer na TRŠKO GORO.

Zbor pohodnikov je ob 9.30 na parkirišču pred Gostilno Pugelj, Ždinja vas 6, Novo mesto.

Da bi si udeleženci lahko izbrali svojim telesnim zmogljivostim primerno traso, se bomo tudi tokrat delili v dve skupini:

  1. Skupina
  • Potek trase:   Od zbirnega mesta se napotimo po lepo urejeni asfaltni poti, med vinogradi in zidanicami zahodnega dela Trške gore v smeri severovzhod. Pot je zmerno razgibana, vzponom sledijo položnejši deli, nekaj je celo rahlih spustov. Vseskozi pa se nudi čudovit razgled po dolenjski pokrajini v smeri Kočevskega roga in Gorjancev. Ko prispemo do poti, ki vodi iz Mačkovca na Trško goro zavijemo levo, do cerkve na Trški gori nam ostane še 15 minut hoje. Po krajšem oddihu se napotimo na izhodišče našega pohoda in sicer po markirani Slakovi poti.
  • Celotna trasa je dolga razgibanih 5,5 km in srednje zahtevna. Tempo bomo, kot po navadi, prilagodili našim zmožnostim. Priporočljiva je ustrezna pohodniška oprema in obutev ter palice, ki so v primeru snega obvezne.

2. Skupina

  • Druga skupina bo šla na pot nekaj minut za prvo in si bo pred odhodom lahko privoščila še eno jutranjo kavo. Pohod te skupine bo pravzaprav bolj sprehod med vinogradi in lepo urejenimi zidanicami, težji vzponi in spusti niso predvideni, je pa pot speljana tako da bodo udeleženci lahko uživali ob čudoviti panorami. Naš vodnik Janez pa nam je obljubil še eno presenečenje, v Gabrovi ulici naj bi si baje ogledali notranjost ene od zidanic.
  • Celotna trasa je dolga 3,0 km in manj zahtevna. Tempo bomo, kot po navadi, prilagodili našim zmožnostim, priporočljiva je ustrezna pohodniška obutev in oblačila ter palice, ki so v primeru snega obvezne.

Za vse udeležence bo po zaključku pohoda v Gostilni Pugelj poskrbljeno za skupno malico, postregli nam bodo z njihovo tradicionalno specialiteto pečeno kokoško s praženim krompirjem ( cena 6.00 EUR na osebo.)

Predviden zaključek ob 13.00.

V primeru zelo slabega vremena bomo določili nov termin.

PRIJAVE do vključno srede, 22.1.2020    –    po elektronski pošti na joze.peterlin@siol.net

  •  ali na mobilni telefon 041 635 285  – Jože.

Prijazno vabljeni!