Vabilo na marčevski pohod Podzemelj – Kučar – Podzemelj

Drage članice, dragi člani,

V soboto 30.3.2019 bomo izvedli  naš marčevski pohod

PODZEMELJ  –  KUČAR –  PODZEMELJ

  • Zbor udeležencev je ob 9.00 na izhodišču pohoda , na parkirišču Gostišča Veselič v Podzemlju. Na njihovem parkirišču bomo tudi parkirali naša vozila.
  • Trasa pohoda  je  dolga slabe 4  km in je nezahtevna. Poteka po tematski učni poti  Kučar–Kolpa, ki  predstavlja krožno pot, ki nas pelje skozi vas Podzemelj, na vrh Kučarja, nazaj čez Zemelj, mimo cerkve sv. Helene na izhodiščno točko. Med sprehodom se bomo večkrat ustavili ob informativnih tablah ter se  seznanili z bogato preteklostjo tega področja, npr. sledmi  mogočnega gradišča iz obdobja starejše železne dobe, zemljenimi gomilami itd. Spoznavali bomo  naravo v porečju Kolpe ter se ob tem naužili čudovite krajine, ki je prepletena s polji, gozdovi in vinogradi. Največja nagrada nam bo vzpon na 222 metrov visok osamelec Kučar in pogled na čudoviti tok reke Kolpa, ki je nastajal skozi tisočletja.
  • Udeleženci bomo tokrat hodili v eni skupini, saj bodo glede na številne postanke ob informativnih tablah,  tempu lahko sledili tudi kondicijsko slabše pripravljeni pohodniki.
  • Z bogato arheološko vsebino tega področja nas bo seznanil tudi lokalni vodnik, ki nas bo spremljal.
  • Na izhodišče pohoda se bomo vrnili do 11.30.
  • Naše srečanje bomo zaključili s skupno malico v Gostišču Veselič v Podzemlju.

Prispevek udeleženca za topli obrok je 5,00 EUR.

Pohod bo v vsakem vremenu, priporočamo vremenski napovedi ustrezno pohodniško opremo.

PRIJAVE   do četrtka, 28.3.2019 na: joze.peterlin@siol.net  ali na telefon 041 635 285 Jože, kjer lahko dobite tudi dodatne informacije.

Veselimo se že ponovnega snidenja v Beli krajini,  vsi ste prav PRIJAZNO VABLJENI!

V pripravi na pohod priporočamo ogled:

https://sl.wikipedia.org/wiki/Podzemelj

https://www.google.com/search?sa=N&q=Podzemelj&tbm=isch&source=univ&ved=2ahUKEwjY1aLvx4LhAhUOH5oKHQP-DzI4ChCwBHoECAUQAQ&biw=1920&bih=969

pa še za ljubitelje arheologije:

https://iza2.zrc-sazu.si/sites/default/files/opera_01.pdf