VABILO NA NOVEMBRSKI POHOD

Drage članice, dragi člani,

V soboto, 30.11.2019, bomo izvedli še zadnji letošnji pohod in sicer OTOČEC – NOVO MESTO.

Da bi si udeleženci lahko izbrali svojim telesnim zmogljivostim primerno traso, se bomo tudi tokrat delili v dve skupini:

Skupina 1

  • Zbor udeležencev je ob 9.00 pri Gasilskem domu v vasi OTOČEC.
  • Potek trase:   Od zbirnega mesta se napotimo v smeri Rateža, prečimo reko Krko ter takoj za mostom zavijemo desno in že smo v Dolenji vasi. Sredi vasi se cesta razcepi, držimo se desno in smerokaza za Žihovo selo, do katerega nas pripelje asfaltirana vaška cesta, ki pa se za vasjo spremeni v makadamsko poljsko pot, ki kmalu izgine v gozd. Ko zapustimo gozd, nadaljujemo po poljski poti in že smo v vasi Krka. Nadaljujemo po asfaltni cesti preko Grabna do Ragovega, kjer se podamo v okrilje mestnega gozda Ragov log. Ragovski most nas pospremi na levi breg Krke, prečimo dve, tri uličice in že smo na našem cilju na Glavnem trgu V Novem mestu.
  • Celotna trasa je dolga 8,5 km in nezahtevna. Tempo bomo, kot po navadi, prilagodili našim zmožnostim. Priporočljiva je ustrezna pohodniška oprema s poudarkom na vodotesni obutvi, palice, plastenka vode…

Skupina 2

  • Zbor udeležencev je ob 9.45 pred Gostiščem na trgu, Glavni trg, Novo mesto.
  • Privoščili si bomo jutranjo kavo, naš vodnik Janez pa nam bo na kratko opisal traso današnjega pohoda, ki bo pravzaprav bolj sprehod skozi mesto. Janez je obljubil najmanj 10 zanimivosti in znamenitosti mesta, ki nam jih bo predstavil. In ker mesto izredno dobro pozna, saj je tu »gor zrasel«, bo zadeva zagotovo zelo zanimiva za vse. Celotna trasa je dolga 4,0 km in nezahtevna. Tempo bomo, kot po navadi, prilagodili našim zmožnostim, priporočljiva je ustrezna pohodniška obutev in oblačila.

Za vse udeležence bo po zaključku pohoda v Gostišču na trgu – Hiši kulinarike poskrbljeno za skupno malico ( 5.00 EUR)

Predviden zaključek ob 13.00.

Na izhodišče pohoda prve skupine bo organiziran prevoz.

V primeru zelo slabega vremena bomo določili nov termin.

PRIJAVE do vključno četrtka, 28.11.2019 –    po elektronski pošti na joze.peterlin@siol.net

  •  ali na mobilni telefon 041 635 285  – Jože.

Prijazno vabljeni!