VABILO NA NOVEMBRSKI POHOD

Drage članice, dragi člani,

v soboto, 25. 11. 2023, vas vabimo na naše novembrsko druženje, in sicer na POHOD OB REKI KRKI OD DVORA PROTI SOTESKI.

Zbor pohodnikov bo ob 9:00 na parkirišču nekdanje železarne na  Dvoru. Od tu se bomo skupaj odpeljali do parkirišča na koncu vasi Podgozd,  kjer je tudi start in cilj obeh pohodov.

Da udeleženci lahko izberete svojim telesnim zmogljivostim primerno traso, se bomo tudi tokrat delili v dve skupini:

  1. skupina – daljši pohod:
  • Od parkirišča se bomo po makadamski cesti skozi gozd sprehodili mimo tabornega prostora Podgozd v smeri proti Soteski. Pot nas bo vodila nad reko Krko. Po 4 km se bomo spustili vse do obrežja reke Krke, kjer se bo naša pot obrnila spet proti vasi Podgozd in bo potekala tik ob strugi reke.
  • Celotna trasa je dolga slabih cca 8 km, razgibana in srednje zahtevna. Tempo bomo kot po navadi prilagodili zmožnostim; priporočljive so lahka pohodniška oprema, prilagojena vremenski napovedi, palice, plastenka vode …

 

  1. skupina – krajši pohod:
  • Uporabili bomo skrajšano traso daljšega pohoda s tem, da se bomo že po 2 km spustili do struge reke Krke in se nato vrnili do avtomobilov.
  • Celotna trasa je dolga slabe 4 km, razgibana in srednje zahtevna. Tempo bomo prav tako prilagodili našim zmožnostim; priporočljive so lahka pohodniška oprema, prilagojena vremenski napovedi, palice, plastenka vode …

Po povratku sledi pohodniška malica v Blatnikovem hramu na Dvoru  (8,00 EUR na osebo). Predviden je zaključek ob 13:00. V primeru zelo slabega vremena bomo določili nov termin.

OBVEZNA je PRIJAVA do četrtka, 26. 10. 2023, do 18:00. 

Prijave zbira Martinka Picelj na e-pošto koronarnodrustvonm@gmail.com ali na tel. št. 041-630-921.

Prijazno vabljeni!

Martinka Picelj, l. r., predsednica DKB DBK