VABILO NA NOVEMBRSKI POHOD

V soboto 25.11.2017 bomo izvedli novembrski pohod Šmarješke Toplice – grad Otočec – vas Otočec.

Da bi si udeleženci lahko izbrali svojim telesnim zmogljivostim primerno traso, se bomo tudi tokrat delili v dve skupini:

Prva skupina

  • Zbor udeležencev je ob 9.00 v Šmarjeških Toplicah, pri vodnjaku ob Hoteli Toplice.
  • Potek trase:   Šmarješke Toplice preko potoka Toplica in po kolovozni poti skozi gozd, vasi Dobovo in Lutrško selo do gradu Otočec, ki si ga ogledamo, nato pa prečimo reko Krko ter nadaljujemo desno, mimo kopališča po gozdni poti proti Gumberku. Ko pridemo na cesto Otočec – Gumberk skrenemo desno proti vasi Otočec, kjer bomo v Gostilni pri Štefki pohod zaključili.
  • Celotna trasa je dolga 8 km in srednje zahtevna. Tempo bomo, kot po navadi, prilagodili našim zmožnostim, priporočljiva je ustrezna pohodniška oprema, palice, plastenka vode….

Druga skupina

  • Zbor udeležencev je ob 9.45 na makadamskem parkirišču pri gradu Otočec
  • Potek trase: Na parkirišču pri gradu Otočec se pridružimo I. skupini in skupaj nadaljujemo pohod. Skupaj si ogledamo grad Otočec, nato pa prečimo reko Krko ter nadaljujemo desno, mimo kopališča po gozdni poti proti Gumberku. Ko pridemo na cesto Otočec – Gumberk skrenemo desno proti vasi Otočec, kjer bomo v Gostilni pri Štefki pohod zaključili.
  • Celotna trasa je dolga 3,5 km in srednje zahtevna. Tempo bomo, kot po navadi, prilagodili našim zmožnostim, priporočljiva je ustrezna pohodniška oprema, palice, plastenka vode….

Za vse udeležence bo po zaključku pohoda v Gostilni pri Štefki na Otočcu poskrbljeno za topli obrok po sprejemljivi ceni.

Predviden zaključek ob 13.00.

Na izhodišče pohoda obeh skupine bo organiziran prevoz.

V primeru zelo slabega vremena bomo določili nov termin.

PRIJAVE do petka, 24.11.2017 do 14.00: –    po elektronski pošti na joze.peterlin@siol.net

  •  ali na mobilni telefon 041 635 285  – Jože.

 

Vabljeni, tudi tokrat bo zanimivo in luštno!