VABILO  NA   POHOD v Dolenjske Toplice in okolico

Drage članice, dragi člani,

v soboto, 1.10.2022 bomo izvedli  naš septembrski pohod. Naš tokratni cilj so Dolenjske Toplice in okolica.

Zbor pohodnikov je ob 9.00 v Dolenjskih Toplicah, na parkirišču ob Sušici, nasproti odprtih bazenov

Da bi si udeleženci lahko izbrali svojim telesnim zmogljivostim primerno traso, se bomo tudi tokrat delili v dve skupini:

1. Skupina: Obisk prazgodovinskega gradišča Cvinger

Od zbirališča se bomo podali preko potoka Sušica proti cesti D. Toplice – Meniška vas, ki jo prečimo in že smo na vhodu v ta zanimiv prazgodovinski kompleks. Po markirani poti nadaljujemo do prazgodovinskega gradišča umeščenem na vrhu 265 m visokega, z gozdom poraščenega hriba. Obiskovalcem je tu na ogled  delno rekonstruiran del obzidja in druge zanimivosti, na katere nas opozarjajo informativne table ob poti. Od tu nadaljujemo preko talilniškega območja, jugozahodno od gradišča do gomilnega grobišča Branževec, nato pa se po jugovzhodni strani vrnemo na izhodišče.

Celotna trasa je dolga cca 5 km, poteka v celoti po gozdnih poteh  in ni  Tempo  bomo, kot po navadi, prilagodili našim zmožnostim. Priporočljiva je za gozdno pot primerna obutev ter pohodniška oprema, palice, plastenka vode….

2. Skupina Ogled Dolenjskih Toplic

Od izhodišča se napotimo po čudoviti krožni sprehajalni poti do središča naselja. Spotoma si bomo ogledali zanimivosti in znamenitosti , ki nam jih bodo predstavili naši člani iz Dolenjskih Toplic.

Celotna trasa je dolga dobre 3 km  in je nezahtevna. Tempo  bomo, kot po navadi, prilagodili našim zmožnostim in izkoristili možnosti prijetnih počitkov pod krošnjami kostanjev. Priporočljiva je pohodniška oprema, palice, plastenka vode….

Skupno kosilo po zaključku pohoda je v Gostilni Henrik v Podhosti – cena 11,00 EUR na osebo.

Predviden zaključek ob  13.00.

V primeru slabega vremena bomo določili nov termin.

PRIJAVE do vključno četrtka, 29.9.2022   –        po elektronski pošti na joze.peterlin@siol.net ali na

  • mobilni telefon 041 635 285   – Jože.

Prijazno vabljeni!                                                                     

Martinka Picelj , predsednica DKB DBK