Vabilo na pohod z nabiranjem kostanja in kostanjev piknik v Beli krajini

Drage članice, dragi člani,

V soboto, 27.10.2018, bomo izvedli društveni pohod z nabiranjem kostanja in Kostanjev piknik v Beli krajini.

Zbor udeležencev bo ob 9.00 na Turistični kmetiji Jakljevič, Grabrovec 1, Metlika (skica dostopa spodaj).

Sledi skupni pohod vseh udeležencev pod vodstvom našega člana Tihomirja Skolibra, ki je kot domačin izvrsten poznavalec tega terena. Pot pelje tudi skozi gozdiče s kostanjem, ki ga bomo spotoma nabrali.

Pohod bomo zaključili predvidoma  do 11.30 h, ko se bomo vrnili na izhodišče pohoda. Na Turistični kmetiji Jakljevič nam bodo pripravili izvrstno malico z na žaru pečenim jagenjčkom. Po malici sledi peka nabranega kostanja in pokušina mošta. Naše druženje bomo zaključili predvidoma do 14.00 h. V popoldanskem času pa vsekakor priporočamo ogled še kakšne od številnih zanimivosti Bele Krajine.

Za malico s kakšnim kozarčkom dobrega belokranjskega vina bo zadostovalo 10 EUR po osebi.

PRIJAVE zbiramo  do četrtka, 25.10.2018, na joze.peterlin@siol.net ali na telefon 041 635 285 (Jože), kjer dobite tudi dodatne informacije.

PRIDRUŽETE SE NAM, NE BO VAM ŽAL!

V primeru slabega vremena bomo določili nov termin.

Nekaj informacij o našem gostitelju dobite na: http://www.jakljevic.si/

Če boste bivanje v Beli krajini podaljšali v sobotno popoldne, pa dobite kakšno zanimivo informacijo zagotovo na https://www.belakrajina.si/

Skica dostopa do Kmetije Jakljevič, Grabrovec 1, Metlika

Od rondoja pred Petrolom se napotimo proti Metliki, pri smerokazu za Grabrovec zavijemo levo ter nadaljujemo do krajevne table Grabrovec, za njo zavijemo desno na prvo kmetijo in smo na cilju.