VABILO NA SEPTEMBRSKI POHOD

V soboto, 28.9.2019 bomo izvedli septembrski pohod Šmarješke Toplice – Stari grad – vas Otočec.

Da bi si udeleženci lahko izbrali svojim telesnim zmogljivostim primerno traso, se bomo tudi tokrat delili v dve skupini:

  1. Skupina
  • Zbor udeležencev je ob 9.00 v Šmarjeških Toplicah, pri vodnjaku ob Hotelu Toplice.
  • Potek trase:   Šmarješke Toplice preko potoka Toplica in sprehajalni poti mimo gradu Štrlek do vasi Šmarješke Toplice ter po asfaltni cesti proti Pahi. Še pred vasjo zavijemo levo skozi Herinjo vas proti Zagradu oziroma do Starega gradu. Od tu se po cesti spustimo do vasi Otočec, kjer bomo v Gostilni pri Štefki pohod zaključili.
  • Celotna trasa je  dolga 8 km  in srednje  zahtevna. Tempo  bomo, kot po navadi, prilagodili našim zmožnostim, priporočljiva je ustrezna pohodniška oprema, palice, plastenka vode….

2. Skupina

  • Zbor udeležencev je ob 9.45  vas Otočec, gostišče Pri Štefki
  • Potek trase: Iz parkirišču pri Štefki se po asfaltni cesti napotimo mimo Osnovne šole Otočec proti Pahi in še pred vasjo zavijemo levo do Starega gradu. Tu se bomo predvidoma združili z našo prvo pohodniško skupino ter se združeno napotili do vasi Otočec, kjer bomo v Gostilni pri Štefki pohod zaključili.
  • Celotna trasa je  dolga 4,5 km  in srednje  zahtevna. Tempo  bomo, kot po navadi, prilagodili našim zmožnostim, priporočljiva je ustrezna pohodniška oprema, palice, plastenka vode….

Za vse udeležence bo po zaključku pohoda  v Gostilni pri Štefki na Otočcu  poskrbljeno za topli obrok (sočni goveji golaž, domači kruh, kozarček cvička, cena 6,00 EUR).

Predviden zaključek ob  13.00.

Na izhodišče pohoda prve skupine bo  organiziran prevoz.

V primeru zelo slabega vremena bomo določili nov termin.

PRIJAVE do vključno četrtka, 26.9.2019   –      po elektronski pošti na joze.peterlin@siol.net

  •   ali na mobilni telefon   041 635 285   – Jože.

 

Prijazno vabljeni!